warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client1/web319/web/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.

Virtuális szerver bérlés

Virtuális szerver bérlés

Röviden a Virtuális szerverről

A virtuális gép, másnéven VPS, azaz Virtual Private Server a valós szerver erőforrásainak egy bizonyos részét használhatja. Ezek az erőforrások lehetnek dedikáltak, azaz kizárólagosan az adott virtuális szerver veheti igénybe a neki kiosztott erőforrásokat, fizikai hardver elemeket, vagy megosztottak: pl. két virtuális szerver használhatja az egyik processzort, azaz osztoznak a teljesítményén, de lehetőségük van nagyobb kapacitás kihasználására is, amennyiben a másik fél kevésbé terheli. A Virtualizáció elsősorban a mobilitást, könnyű kezelhetőséget és mindezek mellett költséghatékonyságot jelenthet, többek között. Ugyanakkor mind a teljesítménye mind a teljessége tökéletesen megfelel a fizikai megfelelőjének és bátran állíthatjuk, hogy aki nem tudja, hogy egy VPS rendszerre kapcsolódott az teljesen gyanútlanul úgy kezeli, mintha egy önálló dedikált szerver lenne.

Mire használhatom ?

A lista közel sem teljes, csak néhány gondolatban összeszedtük, hogy milyen megoldásokra is alkalmas a virtuális szerver:

Tartalom átvétel